Hodinový manžel a záruka práce?
-
LEa
Je na práci kterou udělá Hodinový manžel také nějaké záruka?
-
Mudr.Lant
-
Mudr.Lant
-
Mudr.Lant
Takže...
1. záleží na tom, kdo záruku skýtá (FO, s.r.o., a.s., kamarád)
2. záleží na tom, na co ji poskytuje - práce, výrobek...
3. pokud 'nějaká' firma, záleží na oboru podnikání (a povolení - ŽL - v tom oboru podnikat)
___
Abych dal příklad...
a) jako kamarád ti opravím kapající kohoutek - nenesu záruku žádnou
b) jako firma (klidně FO) ti vymaluju byt - nesu pětiletou záruku (ze zákona) na práci i materiál

3. pokud 'nějaká' firma, záleží na oboru podnikání (a povolení - ŽL - v tom oboru podnikat)
___
Abych dal příklad...
b) jako firma (klidně FO) ti vymaluju byt - nesu pětiletou záruku (ze zákona) na práci i materiál
-
Mudr.Lant
Volná živnost má také své povinnosti, a do té vpadá i hodinový manžel.mowla Takže...
___
Abych dal příklad...
Ano - mimo prací zmíněných v řemeslných nebo vázaných oborech...Mudr.Lant Volná živnost má také své povinnosti, a do té vpadá i hodinový manžel.
___
Doktore - když se někdo zeptá tak blbě, jako právě tato tazatelka, pak, někdy, odpovím:
a) vlídně a 'rozumně', jak dokáži
b) vypěním
___
Nemohu ze to, že tazatelé vlastně ani nevědí, na co se ptají - ne tak, aby to uměli definovat...
-
Mudr.Lant
A teď ti nevím, jestli jsem tak chytrej nebo blbej, že pochopím otázku a pokud nepochopím, tak si domyslím?mowla Ano - mimo prací zmíněných v řemeslných nebo vázaných oborech...
___
Doktore - když se někdo zeptá tak blbě, jako právě tato tazatelka, pak, někdy, odpovím:
a) vlídně a 'rozumně', jak dokáži
b) vypěním
___
Nemohu ze to, že tazatelé vlastně ani nevědí, na co se ptají - ne tak, aby to uměli definovat...
-
Mudr.Lant
To ano, kladeš, a nejsi sám. Uvedu příklad: Jak si vyměnit stěrače. Doplňující otázky: Jaké to je auto, který rok výroby, zadní nebo přední, jakou má barvu, jakou RZ, VIN, jestli je pojištěné atd.. A to mi přijde velice, ale velice směšné.mowla Domýšlej si co chceš...
Blbě poradit podle 'domýšlení si' je snadné...
___
Já kladu doplňující dotazy...
Ptal jsem se někdy u výměny stěračů na "barvu, RZ, VIN, pojištění"???Mudr.Lant To ano, kladeš, a nejsi sám. Uvedu příklad: Jak si vyměnit stěrače. Doplňující otázky: Jaké to je auto, který rok výroby, zadní nebo přední, jakou má barvu, jakou RZ, VIN, jestli je pojištěné atd.. A to mi přijde velice, ale velice směšné.
Pokud ano, dolož to - prosím...
Pokud ne, nechápu...
-
Mudr.Lant
-
Mudr.Lant
No jo - ty jsi jako odpověď na můj příspěvek napsal toto: To ano, kladeš, a nejsi sám. Uvedu příklad:Mudr.Lant Uvedu příklad: pro mne znamená, že to je ilustrační příklad. Jak to chápeš ty, je tvůj problém.
Což evokuje myšlenku, že se takto blbě dotazuju právě já...
Pokud bys rovnou uvedl ilustrativní či třeba obrazný, neohradil bych se...
-
Mudr.Lant
Příště si dám pozor. Omlouvám se, ale ta omluva bude asi zbytečná.mowla No jo - ty jsi jako odpověď na můj příspěvek napsal toto: To ano, kladeš, a nejsi sám. Uvedu příklad:
Což evokuje myšlenku, že se takto blbě dotazuju právě já...
![]()
![]()
Pokud bys rovnou uvedl ilustrativní či třeba obrazný, neohradil bych se...
![]()
![]()